top of page

Minusta

Hi honey,

ihanaa, että olet löytänyt tänne! 

Yrittäjä ompelimon taustalla olen minä, Sanni. Hi honey on saanut alkunsa jo vuosia sitten ensimmäisestä joululahjaksi saamastani ompelukoneestani ala-asteella. Haave omasta ompelimosta on aina kulkenut mukana ja odottanut oikeaa aikaa käydäkseen toteen.

Olen koko ikäni ollut luova tekijä ja nauttinut asioiden korjaamisesta, käsitöistä ja rakastanut hääpukuja. Visuaalisuus ja kädentaidot kulkee perheessämme, onneksi olen saanut siitä oman osuuteni myös. Uskoisin, että kaikki nämä asiat ovat vieneet minua koko ajan kohti omaa yritystä.

Olen ollut aina kiinnostunut muodista ja sen kuluttamisesta. Lukioaikana kävin kirppiksillä niin paljon, että sitä pystyi melkein kutsua harrastukseksi. Tein mielettömiä löytöjä ja usein päädyin muokkaamaan niistä vielä parempia ja itselleni sopivia. Aloin haaveilla muotialalla työskentelemisestä toden teolla näihin aikoihin, en vain tiennyt mistä lähteä liikkeelle.

​Muutin Helsinkiin kotipaikkakunnalta vuonna 2018 ja opiskelin tekstiili- ja muotialan perustutkinnon 2019-2021, josta valmistuin muotiassistentin ammattiin. Helsinki tuntui heti alusta alkaen kodilta ja paikalta, jossa on mahdollisuus tehdä unelmista totta. Opintojen aikana opin arvostavani kestävää kehitystä ja vastuullisuutta muotialalla todella paljon. Tiesin silloin, että haluan löytää oman tapani tehdä muotialasta kestävämmän sekä tukea kiertotaloutta tavalla tai toisella. Tällöin aloin myös kiinnostua vaatteiden muodistamisesta entistä enemmän, halusin oppia luomaan vanhasta uutta. 

Opintojen jälkeen työskentelin kahden vuoden ajan hääpukuliikkeessä myyjänä. Työ hääpukujen parissa oli mitä ihaninta, loputonta oppimista. Hääpukuliikkeessä työskennellessä olen oppinut lisää hää-ja juhlapukujen korjausompelua sekä innostunut häämuodista todella paljon. Vaikka hääpukumyyjän työ olikin unelmien täyttymys, hääalan epäekologisuus ja kulutuskulttuuri alkoi pikkuhiljaa taistelemaan vastaan omia arvojani. 

Vastuullisuuden pariin

Keväällä 2023 päätin ryhtyä yrittäjäksi ja nyt Ompelimo hi honey on totta. Olen löytänyt keinon olla osana kestävää kehitystä, mutta samalla nauttia ihanista hääpuvuista. Korjausompelimon avulla pääsen hyödyntämään luovuutta, kiertotaloutta ja kädentaitoja. Yrittäjyys on uusi haaste, jonka olen ottanut innolla vastaan, vaikken täysin edes tiennyt mitä edessä odottaa.

Ompelimon arkea pääset seuraamaan enemmän Instagramin puolella. Hi honey on vasta tarinansa alussa ja en malta odottaa mitä kaikkea tämän valtavan inspiraation kanssa saadaankaan vielä aikaiseksi.

Nähdään ompelimossa! <3 

Hunajaisin terveisin,

Sanni

Ajatuksesta eteenpäin

hi-honey-kuvio-1.png

Varaa maksuton aika korjausompeluun ja innostu uudistamisesta!

bottom of page